Jasper

5 augustus 2017 - Jasper, Canada

Vandaag op weg naar Jasper hebben we de Athabasca Falls bekeken; het water van de Athabasca Rivier stort zich met flink veel geweld over een hoogte van 12 meter in een korte nauwe kloof. Mooi hoor!

6 km ten zuiden van Jasper zijn we met een kabelbaan naar 2287 meter hoogte gegaan op Whistlers mountain. Hiervandaan heb je een weids uitzicht over de verschillende bergtoppen. Helaas duurde het erg lang om naar boven en naar beneden te komen. Als we dit van te voren hadden geweten, hadden we dit overgeslagen. Al met al zijn we hier van 13 tot 17 uur geweest.

Dan maar eerst op zoek naar een supermarkt voor een volgende lading boodschappen. Dit lukt prima in Jasper. Daarna lekker uit eten geweest en Jasper nog even verkend. Op zich een leuke plaats; minder druk dan Banff, maar veel toeristische winkels. Rond 21.30 uur zijn we verder op weg gegaan naar camping Pocahontas.

Onderweg naar de camping spotten we een Elk met een prachtig gewei die heerlijk langs de kant van de weg loopt te grazen. Een prachtbeest.

Bij aankomst op de camping worden we gewaarschuwd voor zwarte beren die op de camping zijn gesignaleerd.